Basis ehbo

Dagelijks gebeuren er ongelukken. Thuis, op straat of op het werk. Variërend van ernstige tot minder ernstige ongevallen. Nog te vaak wordt er bij een ongeluk vertrouwd op het initiatief van een voorbijganger of collega, of wacht men op een arts of een ambulance. In zo'n geval kan een EHBO cursus van levensbelang zijn!

 

Na het volgen van de EHBO cursus bent u in staat om op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen aan een medemens.

Bovendien kunt u met inzicht en kennis van letsel helpen om preventief ongelukken te voorkomen.

 

 

Inhoud en ehbo examen

 

De Basiscursus EHBO bestaat uit drie lesdagen (op zaterdag) van 09.00 tot 17.00 uur waarin alle aspecten u worden bijgebracht om Eerste Hulp te kunnen verlenen. Ook is het mogelijk om deze opleiding in 12 avonden te volgen van 19.30 tot 22.00 uur.

 

Om de praktijkoefeningen zo realistisch mogelijk te maken, worden Lotusslachtoffers ingeschakeld die een ongevalsituatie naspelen. U leert dan de theorie direct in de praktijk toe te passen. Hierdoor zult u de Basiscursus EHBO als boeiend en dynamisch ervaren.

 

De EHBO cursus wordt verzorgd door zeer ervaren docenten conform de richtlijnen van het Oranje Kruis.

 

Het examen omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte. Bij goed gevolg ontvangt u het Oranje Kruis diploma Eerste Hulp Bij Ongelukken. Het diploma behoudt, mits u jaarlijks deelneemt aan de herhalingscursus EHBO, twee jaar zijn geldigheid.

 

 

Herhalingscursus ehbo

 

Conform de richtlijnen van het Oranje Kruis dienen EHBO-ers hun theoretische kennis en praktische vaardigheden op peil te houden. Dit is mogelijk tijdens een EHBO herhalingscursus. Het diploma Eerste Hulp Bij Ongelukken kan alleen door deelname aan een jaarlijkse herhalingscursus EHBO worden verlengd. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een geldig Oranje Kruis diploma EHBO.

 

 

Inhoud herhalingscursus EHBO

 

De herhalingscursus EHBO bestaat uit één lesdag van 09.00 tot 17.00 uur, of in 4 avonden van 19.30 tot 22.00 uur en wordt verzorgd door zeer ervaren docenten. Jaarlijks worden de meest voorkomende EHBO behandelingen herhaald. Daarnaast komen er een aantal competenties om het jaar aan bod.

Contact
Ook vriend worden?
Vrienden van EHBO Sneek