Samenwerking SWZ: Walking football

 

In het seizoen 2018-2019 start SWZ met Walking football.

 

Het primaire doel van Walking football is om mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder bijelkaar te brengen, ze aan het sporten en bewegen te krijgen( of te houden) en gezondheidsonderwerpen (mentaal en fysiek) bespreekbaar te maken. Deelnemers worden actiever, hun leefstijl verbetert en hun gezondheid neemt toe.

 

Walking foorball is een activiteit van 20 weken.

De cyclus begint met een fittest (0-meting), na 20 weken volgt er een nameting en wordt de cyclus afgesloten met een "OldStars" kampioenschap. Daarnaast worden er sociale activiteiten georganiseerd en dit onderdeel ook toevoegen aan het LOST-toernooi.

SWZ zal de training en de begeleiding verzorgen.

 

Gedurende 20 weken wordt Walking football gespeeld. De oefeningen worden op het niveau van de deelnemers aangeboden. De training wordt gestart met een warming-up, daarna worden oefenvormen gedaan en er wordt afgesloten met met een partijtje Walking football. Bij deze eindpartij mag er niet worden gerend. Verder wordt er gespeeld door 7 tegen 7 spelers op een veld van 42 x 21 meter en er mag continu worden doorgewisseld.

 

SWZ initieerd het Walking football in samenwerking met andere verenigingen, gemeente en wijkvereniging.

De start van de eerste cyclus zal begin september zijn.

 

Na afloop van de eerste 10 weken gaan de deelnemers door in dezelfde groep, er kunnen dan ook nieuwe deelnemers aanhaken.

Op de lokatie van SWZ organiseren zij op 17 april a.s. een bijeenkomst om hiermee kennis te maken, de aanvang is 10.00 uur.

Na een kopje koffie/thee start de training. U bent van harte welkom om kennis te maken met deze nieuwe activiteit.

 

Voor meer informatie:

Jan Kuperus

Coordinator breedtesport

kuupke64@gmail.com

06-47940313

 

 

 

Contact
Ook vriend worden?
Vrienden van EHBO Sneek